Kinderen

De kracht
van samen

samen zijn wij het Grotius

Daarom kiezen voor het Grotius!

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Dit is vast een bijzonder jaar voor jou. Opeens zit je in groep 8 en is het tijd om te kiezen. Het maakt niet uit welk advies je hebt gekregen, want wij bieden alle opleidingen aan. Op onze school kun je jezelf zijn en krijg je onderwijs dat bij jou past. We helpen je graag voorbereiden op de toekomst en brengen jouw talent tot bloei. Samenwerken met jou en je klasgenoten vinden we daarbij heel belangrijk. 

Jij en het Grotius

Nieuws

Leerlingen derde klas naar Italië

In het kader van internationalisering hebben acht leerlingen uit H3A, H3B en VSA3B deelgenoemen aan een uitwisselingsproject met een school in Italië (Gela). Het thema van het project is “Design your Future”. Het doel van dit project is om jongeren tussen de 14-16 jaar bewust te maken hoe je in de toekomst kunt werken of studeren in het buitenland. Dit kan tijdens schooltijd of na schooltijd gebeuren. ‪Gedurende twee schooljaren wordt gewerkt aan diverse opdrachten door leerlingen uit verschillende landen. In de week van 11 tot en met 17 februari zijn we naar Gela geweest. De leerlingen verbleven in gastgezinnen van leerlingen van de school. Essentieel is dat leerlingen uit de deelnemende landen (Italië, Duitsland, Polen en Nederland) bij elkaar op bezoek gaan en zo ervaring opdoen met een andere cultuur, andere voertaal en samenwerking op internationaal gebied. Leerlingen logeren bij een gastgezin in het land dat gastheer is. Ieder land is een keer gastheer. De voertaal voor dit project is Engels.  

Lees meer »

Podcast BNR Nieuwsradio en het Grotius

Leerlingen van het Grotius College gingen maandag 5 februari in gesprek met journalisten Bernard Hammelburg en Jesse Pinster van BNR Nieuwsradio over de Europese Unie. Onderwerpen als het migratiebeleid, Brexit (moeten wij als Nederland volgen?) en de waarde van de EU werden besproken. Ook vertelden de leerlingen over hun eigen ervaringen in het Europese Parlement in Straatsburg: op 25 januari hebben zij daar met leeftijdgenoten uit 20 andere EU-landen gediscussieerd over oplossingen voor Europese problemen. De podcast staat vanaf donderdag 8 februari online op BNR! Grotius College is een European Parliament Ambassador School. Dit houdt in dat leerlingen in en buiten de les extra aandacht besteden aan de EU. Van 24-26 januari hebben 24 leerlingen deelgenomen aan Euroscola. Voor meer informatie:Katja van Boxel (docent maatschappijleer), e-mail: k.vanboxel@grotiuscollege.nl. Er is ook een post geplaatst op de Facebook pagina van het Europees Parlament:  De post is hier te bezichtigen: https://www.facebook.com/Europees.Parlement.Nederland.

Lees meer »

Solar Team met de Nuna8 op school

Het Solar Team van de TU Delft doet ieder jaar (met succes!) mee aan een Solar Challenge ergens in de wereld. In oktober 2017 werd het Solar Team met de Nuna9 in Australië maar liefst voor de zevende keer wereldkampioen zonneracen! Het Solar Team 2018 van TU Delft brengt op 14 februari a.s. een bezoek aan onze locatie aan de Juniusstraat 8 en uiteraard brengen ze een zonneauto mee: de Nuna8! De Nuna9 is pas onlangs uit Australië teruggekomen en er wordt pas volgend jaar weer een nieuwe auto gebouwd. Het team gaat dit jaar meedoen met de Nuna9 aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.  Dit jaar is weer een heel nieuw team samengesteld, waarin ook een oud-leerling van het Grotius College zit, Sjors Peterse.  Het team komt op 14 februari naar het Grotius College en stelt de auto op in de aula, zodat alle leerlingen in de gelegenheid worden gesteld zich te vergapen aan dit futuristisch uitziende object. Uiteraard zullen de leden van het Solar Team alle vragen van de leerlingen beantwoorden. Vanaf 13.30 uur zal de Nuna8 te bewonderen zijn! Op deze middag is ook onze inloopmiddag voor leerlingen die een keer 'sfeer komen proeven' op onze school, dus die kunnen uiteraard ook de gestroomlijnde Nuna8 bewonderen!

Lees meer »