Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

"Samen zijn wij het Grotius!"

 

Procedure

Heb je alle informatie die je nodig hebt over onze school verzameld en ben je naar onze Open Dag geweest? Dan wordt het tijd om je aan te melden bij een middelbare school!

De Delftse scholen voor Voortgezet Onderwijs hebben afgesproken, dat je je bij één school kunnen aanmelden. Dus je kunt je niet bij meerdere scholen tegelijk inschrijven. Dat is belangrijk om te onthouden!

Het inschrijven doe je samen met je ouder(s). Op deze site staat onder het kopje ouders alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven bij onze school!

 

Nog belangrijk om te weten:


Aanmeldingstermijn

De aanmeldingstermijn start op in januari 2016 en sluit op 1 maart 2016. Aanmeldingen die na de sluitingsdatum binnenkomen, kunnen alleen in behandeling genomen worden als er nog plaats is in de brugklassen.

 

Aanmeldgesprek

Na ontvangst van je aanmeldformulier ontvang je een uitnodiging voor een aanmeldgesprek. Deze aanmeldgesprekken zullen in april 2016 plaatsvinden.

 


Inschrijfmiddag

Woensdag 9 maart 2016, van 14.00 tot 18.00 uur, is onze (extra) inschrijfmiddag. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken en kun je gewoon 'binnenwandelen', samen met je ouder/verzorger.

Zorg er wel voor dat je de benodigde papieren bij je hebt!

Dit zijn:

  • het aanmeldformulier. Dit kun je van te voren al invullen. Dit formulier is  verkrijgbaar via de basisschool, via onze website, of kan worden aangevraagd bij de administratie van de locatie. Telefoon: 015-8.000.002. Of per e-mail: m.kelai@grotiuscollege.nl
  • het schooladviesformulier. Van de basisschool ontvangen de ouder(s)/verzorger(s) een schooladviesformulier met daarop een unieke leerlingcode. Dit geldt voor alle basisscholen in Delft, Schipluiden, Den Hoorn, Rijswijk en Den Haag. In Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw verstrekt de basisschool een geel formulier met het schooladvies.
  • kopie van een geldig identiteitsbewijs.

 

Speciale procedure tto vwo

De aanmeldingsprocedure voor tweetalig vwo verloopt iets anders dan bij de overige stromen. Naast de gebruikelijke procedure (advies basisschool, cito-score et c.) worden leerlingen uitgenodigd voor een individuele toelatingstest waarin voornamelijk de motivatie van de leerling onderzocht zal worden. De test bestaat uit een begrijpend lezen toets, een interessetoets en de leerling moet een opstel schrijven. Als de toetsen plaatsvinden vóór de ontvangst van het definitieve advies van de basisschool en bijbehorende cito-score (of andere toets), zal de inschrijving definitief worden na ontvangst van deze gegevens.