Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

 

 

Opbrengst van de Grotius Nepal Loop is bekend!

Bijna al het geld dat tijdens de Grotius Nepal Loop bijeengelopen is, is binnen. Er is een hele mooie opbrengst gerealiseerd. Er is maar liefst € 12.068,27 binnengehaald!! Alle sponsors heel hartelijk dank voor dit mooie bedrag.


Al dit geld zal besteed worden aan de opbouw van onze basisschool in Dandakateri in Nepal. In het najaar reist een groep leerlingen onder leiding van twee docenten af naar Nepal om te zien hoe de bouw vordert.


U kunt overigens nog steeds geld doneren.... heel graag zelfs! Dit kan op rekening nummer

NL 80 RABO 0102 2048 96 t.n.v. Nepalproject te Delft!

 

Frits de Jong


Bezoek aan Nepal (oktober-november 2016)

 

Vlak voor vertrek op het vliegveld....

 

 

 

 

 

Na een reis van zo'n 20 uur zijn we aangekomen in Kathmandu. Het was even spannend, want de spullen van Jill leken niet op de band te verschijnen. Gelukkig hadden een oplettend type in ons midden en die zag een stukje verderop een zwarte flightbag liggen. Iemand had de tas van de band gehaald en er stokken aan gebonden waardoor het gele herkenningstouwtje niet meer te zien was. Na een uur stonden we buiten waar Nima Tsering en Dawa ons opwachtten. Altijd leuk om hen weer te zien. Na een half uur rijden kwamen we aan bij Potala tourist home. We hebben de bagage op de kamer gezet en zijn gelijk doorgegaan naar Social tours voor de briefing over de trek. Daarna startte de toer door KTM. Eerst naar de grote Boudha Stupa,  daarna heerlijk geluncht, momo's en Noodles en vervolgens verder gegaan naar Pashupati om daar de ceremonie rond een lijkverbranding te bekijken. Rond 19.00 uur kregen we een traditionele organische maaltijd voorgeschoteld bij Bhodan Griha. Het was erg smakelijk en de maaltijd werd opgeleukt door een Nepalese Gir-/boydansgroep.

 

 


 

G(rotius) N(epal) L(oop) op dinsdag 12 april 

 

Op dinsdagmiddag 19 april a.s. organiseert de Nepalcommissie de Grotius Nepal Loop (GNL) voor leerlingen en collega’s. Op het sportveld lopen die middag dan leerlingen en collega’s hun gesponsorde rondjes rond de Nepalese Stupa. We hopen er een leuke, gezellige en sportieve happening van te maken, waarvan de opbrengst in het geheel weer gaat naar onze school in Dandakateri (Nepal). Zoals jullie weten is de school bij de aardbevingen in april en mei vorig jaar ingestort en zijn we goed op weg om genoeg geld voor de herbouw te verzamelen.

Voor de onderbouwklassen (klas 1 t/m 3) is de sponsorloop verplicht en op aanwezigheid zal worden toegezien. Voor de leerlingen van de klassen vier en hoger is de sponsorloop facultatief. Op de posters kunnen jullie zien wanneer iedereen aan de beurt komt.

 

 

 

 

 

 


Filmpje over Nepal

Nepal filmpje/warming up voor de GNL!

Over ons project in Nepal maakte Keije van Dijk V6 in samenwerking met Jonas Benkert uit Freiberg een filmpje. Leuk om een impressie te krijgen van Nepal en ons schoolproject daar.
Zoals jullie weten heeft ook onze Duitse partnerschool uit Freiberg een schoolproject in Gati op een uur lopen van Dandakateri.


Veel plezier met de film!

https://www.dropbox.com/s/82u7zce1cyi75nk/Nepalreis%20educatieve%20versie.mp4?dl=0

 

 

Grotius steunt een school in Nepal

Het Grotius College steunt  een basisschool in Nepal (Dandakateri).
We bezoeken de school jaarlijks met een aantal van onze leerlingen en twee docenten. Tijdens dit bezoek controleren we de vorderingen. Dit jaar waren we er tijdens DIWALI het hindoeïstische kerstfeest.

 

Gedurende het jaar zamelen wij geld in voor de salarissen van de Nepalese docenten en voor een nieuw te bouwen peuterspeelzaal.

 

Dit doen wij met de verkoop van allerlei Nepalese en Nederlandse artikelen; zoals cup cakes, kalenders, shawls, jam, wijn, kaarsen, wenskaarten e.d.
Behalve dit hebben wij ook nog onze jaarlijks terugkomende sponsorloop waarvoor leerlingen steeds weer een mooi bedrag inzamelen.