Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Onderwijsaanbod

mavo

Leerlingen die op het Grotius naar de mavo gaan, komen van alles te weten over media. Ze halen hier zelfs een extra diploma voor, het media certificaat! Bij media moet men denken aan: websites, filmpjes, presentaties en nog veel meer. Leerlingen leren bij bijvoorbeeld hoe je een mooie affiche kunt ontwerpen, of een website kunt maken. Daar wordt al in de brugklas mee begonnen; ieder jaar komt daar iets bij. Hiervoor is een heel groot, mooi lokaal ingericht met de nieuwste snufjes.

 havo

Op de havo krijgen bij ons niet alleen les in de gewone vakken, maar daarnaast kunnen de leerlingen vanaf de derde klas een ondernemers diploma halen. Als ze hiervoor slagen, kunnen ze eventueel direct na school een eigen bedrijfje starten. Of zelfs al tijdens school! In de eerst twee klassen van de havo wordt er extra veel aandacht aan rekenen/wiskunde besteed en in de volgende klassen komt daar dan economie bij.

 

vwo

Op onze vwo afdeling kunnen leerlingen kiezen tussen atheneum en gymnasium (dat is met Latijn en/of Grieks). Maar dat is niet het enige wat we te bieden hebben. We werken op het vwo heel veel met laptops. Boeken zijn dan niet zoveel meer nodig; heel veel lesstof staat op de computer.

 

 

tto tweetalig onderwijs

Op het Grotius College kun je het tweetalig vwo doen. Heel veel vakken worden vanaf de allereerste dag in het Engels gegeven.

Als uw zoon of dochter dit leuk en uitdagend lijkt, dan kun hij of zij zich voor het tto aanmelden. Uw kind moet wel een vwo advies hebben gekregen van de basisschool. Belangrijk is dat het kind goed gemotiveerd is en gevoel voor taal hebben. Kennis van het Engels is niet per sé nodig. Onderdeel van de toelating is een test voor de toekomstige leerling, gevolgd door een gesprek.

Er worden extra activiteiten georganiseerd voor onze tto-leerlingen: in het eerste jaar gaan de leerlingen naar York in Engeland met de boot, wordt een high tea voor ouders/verzorgers georganiseerd. In de tweede klas gaan leerlingen ‘les’ geven in het Engels op hun oude basisschool en zo zijn er ieder jaar wel leuke activiteiten. Na zes jaar kunnen leerlingen die geslaagd zijn voor hun vwo en tto examen in principe op alle universiteiten in de wereld terecht!