Groep 8

Aanmelden

Wat leuk dat je voor het Grotius College kiest! We kijken uit naar je komst. Hieronder leggen we uit hoe je je aanmeldt voor de brugklas. Wil je je aanmelden voor een hoger leerjaar? Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Aanmelden kan tussen 1 februari en 22 februari 2021. Vul het aanmeldformulier in en lever het bij ons in!

Tegelijk met het aanmeldformulier ontvangen we graag het volgende:

  • Het schooladviesformulier van de basisschool, met unieke leerlingcode
  • Een kopie van een identiteitsbewijs
  • Een pasfoto

Aanmeldingen die na 22 februari binnenkomen, worden alleen in behandeling genomen als er plek is in de betreffende klas of lesgroep. Als je aangeeft dat het Grotius College jouw eerste keus is, word je bij ons geplaatst (tenzij ons onderwijsaanbod of begeleiding niet bij jou past, zie hieronder bij Zorgplicht). Je krijgt hierover uiterlijk 3 april 2020 bericht.

Aanmelding tweetalig vwo

Meld je je aan voor het tweetalig vwo? Dan krijg je een uitnodiging voor een individuele toelatingstoets. Deze bestaat uit een begrijpend lezen toets, een interessetoets en het schrijven van een opstel. Deze toetsen vinden plaats op 5 februari. Na de toetsen volgt een intakegesprek. Na deelname aan de toets op 5 februari is de uitslag van de toets in de week van 10 t/m 14 februari bekend. De inschrijftermijn voor alle scholen loopt af op 21 februari. 

Wil je je aanmelden voor de toelatingstoets op 5 februari of 5 maart zonder het volledige inschrijfformulier in te vullen? Klik dan hier. 

Aanmelding Waldorf/vrijeschool

Meld je je aan voor de Waldorfafdeling? Deze klassen bestaan uit 25 tot 30 leerlingen. We schrijven leerlingen in op volgorde van binnenkomst. 

Zorgplicht in het voortgezet onderwijs

Van je basisschool ontvangen wij een onderwijskundig rapport (OKR). Dat bespreken wij in onze toelatingscommissie. Als blijkt dat je extra onderwijsbehoeften hebt, bekijken we wat de beste begeleiding voor jou is. Soms hebben we daar langer de tijd voor nodig. Vanuit de zorgplicht is er dan een aangepaste aannameprocedure. Voor de uiterlijke toelatingsdatum horen je ouders of dit voor jou geldt. Meer weten over de aannameprocedure bij zorgplicht? Klik dan hier.

Aanmelding kopklas

Voor aanmelding bij de kopklas geldt een aparte procedure. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de kopklas, mw. A. Zegwaard: a.zegwaard@grotiuscollege.nl.

We kijken uit naar je komst