Groep 8

Aanmelden

Wat leuk dat je voor het Grotius College kiest! We kijken uit naar je komst. Hieronder leggen we uit hoe je je aanmeldt voor de brugklas. Wil je je aanmelden voor een hoger leerjaar? Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Aanmelden kan tussen 5 februari en 25 februari 2022. 

Tegelijk met het aanmeldformulier ontvangen we graag het volgende:

  • Het schooladviesformulier van de basisschool, met unieke leerlingcode
  • Dyslexieverklaring en/of andere verklaringen (indien van toepassing)

Aanmeldingen die na 25 februari binnenkomen, worden alleen in behandeling genomen als er plek is in de betreffende klas of lesgroep. Als je aangeeft dat het Grotius College jouw eerste keus is, word je bij ons geplaatst (tenzij ons onderwijsaanbod of begeleiding niet bij jou past, zie hieronder bij zorgplicht). Je krijgt hierover uiterlijk 16 april 2021 bericht.

Aanmelding tweetalig vwo

Dan krijg je een uitnodiging voor een individuele toelatingstoets. Deze bestaat uit een begrijpend lezen toets, een interessetoets en het schrijven van een opstel. Meer informatie hierover volgt na aanmelding. 

Aanmelding Waldorf/vrijeschool

Meld je je aan voor de Waldorfafdeling? Deze klassen bestaan uit 25 tot 30 leerlingen. 

Zorgplicht in het voortgezet onderwijs

Van je basisschool ontvangen wij een onderwijskundig rapport (OKR). Dat bespreken wij in onze toelatingscommissie. Als blijkt dat je extra onderwijsbehoeften hebt, bekijken we wat de beste begeleiding voor jou is. Soms hebben we daar langer de tijd voor nodig. Vanuit de zorgplicht is er dan een aangepaste aannameprocedure. Voor de uiterlijke toelatingsdatum horen je ouders of dit voor jou geldt. Meer weten over de aannameprocedure bij zorgplicht? Klik dan hier.

Aanmelding kopklas

Voor aanmelding bij de kopklas geldt een aparte procedure. Neem hiervoor contact op met de coördinator van de kopklas, mw. A. Zegwaard: a.zegwaard@grotiuscollege.nl.

We kijken uit naar je komst