Groep 8

Aanmelden

Wat leuk dat je voor het Grotius College kiest! We kijken uit naar je komst. Alle informatie over de aanmeldprocedure voor schooljaar 2023-2024 staat vanaf november 2022 op deze website

Afspraken in Delft over plaatsingen

In Delft vinden wij het belangrijk dat op elke Delftse school een goed en prettig onderwijsklimaat heerst. Om die reden is het van belang dat we er met elkaar voor zorgen dat alle leerlingen goed verdeeld worden over de scholen. Zo wordt het nergens te druk.

Voor komend schooljaar betekent dat voor de afdelingen mavo, havo, vwo en de tweetalige opleiding (tto) is plaatsing gegarandeerd. Het advies van de basisschool moet wel passend zijn bij onze school.

Vragen

Bij vragen over aanmelding, toelating of onze school in het algemeen kunt u contact met ons opnemen per e-mail aanmelden@grotiuscollege.nl of per telefoon 015 800 00 00.

Zorgplicht in het voortgezet onderwijs

Van je basisschool ontvangen wij een onderwijskundig rapport (OKR). Dat bespreken wij in onze toelatingscommissie. Als blijkt dat je extra onderwijsbehoeften hebt, bekijken we wat de beste begeleiding voor jou is. Soms hebben we daar langer de tijd voor nodig. Vanuit de zorgplicht is er dan een aangepaste aannameprocedure. Voor de uiterlijke toelatingsdatum horen je ouders of dit voor jou geldt. Meer weten over de aannameprocedure bij zorgplicht? Klik dan hier.

Aanmelding kopklas

Voor aanmelding bij de kopklas geldt een aparte procedure.
Neem hiervoor contact op met de coördinator van de kopklas, dhr Leo van Marr  maw@grotiuscollege.nl

 

De eerste kennismaking

Als je je op onze school hebt ingeschreven, kom je al in juni een middag langs. Je leert die dag je klasgenoten en je mentor kennen. Aan het einde van de zomervakantie krijg je je boeken thuisgestuurd. Dat scheelt een hoop gesjouw!

Na de zomervakantie starten we met kennismakingsactiviteiten en leggen we uit hoe alles werkt op school. 
Ouder(s)/verzorger(s) worden al snel uitgenodigd voor een kennismakingsavond.

We kijken uit naar je komst