Groep 8

Kom bij ons kijken

Op deze website vind je heel veel informatie over het Grotius College. Maar je leert ons pas écht kennen als je onze school bezoekt. Wij maken graag kennis met jou! Hieronder lees je welke kennismakingsactiviteiten wij allemaal organiseren voor leerlingen die overstappen naar het voortgezet onderwijs.

 

 


Neem een kijkje

bij ons op school

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school.

Bezoek ons digitaal

We zijn druk bezig met ontwikkelen van een digitale tour, informatieve films en vlogs zodat je onze school ook digitaal kunt bezoeken. Houd onze website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Veilig de school bezoeken – onze maatregelen.

In verband met COVID-19 zijn alle voorlichtingsmomenten onder voorbehoud. We hanteren de richtlijnen van het RIVM. Voor een bezoek moet je je registreren. Je mag één van je ouders vragen om mee te komen. Houd onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Klik hier om te registreren voor algemene informatieavond op dinsdag 12 januari start om 19.30 uur *
Klik hier om te registreren voor  informatieavond TTO op dinsdag 26 januari start om 19.30 uur *
Klik hier om te registreren voor informatieavond Waldorf op woensdag 27 januari start om 19.30 uur *

*waarschijnlijk digitaal 

Open dag    

Zaterdag 30 januari 2021 

Invulling volgt. (tijdsloten, vaste routes, etc.) Houd onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Binnenkort kunt u zich hier inschrijven voor onze inloopmiddagen:

Inloopmiddag 1                              3 februari 2021           13.00-16.00 uur
Inloopmiddag 2                             10 februari 2021          13.00-16.00 uur
Inloopmiddag 3                             17 februari 2021          13.00-16.00 uur

Meeloopdagen Waldorf Grotius

Waldorf meeloopdagen op dinsdag 19 en 26 januari, 2 en 9 februari van 9.00 uur tot 14.30 uur. Je loopt dan (zonder ouders) een echte dag mee met de leerlingen. Zo kun je goed de sfeer op school proeven, ervaren hoe een periodeles is en kennismaken met ons docententeam. Klik hier om je in te schrijven voor de meeloopdagen

Meeloopdagen TTO

Lijkt het jou wat om grotendeels alle vakken in het Engels te krijgen en ben je benieuwd hoe dit gaat? Op 13 en 20 januari, 3 en 10 februari kun je een middag meelopen van 12.30 uur - 16.10 uur! Dan leer je een aantal tto-docenten kennen en kun je zien hoe je het vindt om history, math, global orientation of conversation te krijgen. Wil je dit, meld je dan aan via deze link.

 

Meld je je aan voor het tweetalig vwo?

Dan krijg je een uitnodiging voor een individuele toelatingstoets. Deze bestaat uit een begrijpend lezen toets, een interessetoets en het schrijven van een opstel. Deze toetsen vinden plaats op 2 februari of 13 maart . Na de toetsen volgt een intakegesprek. Na deelname aan de toets op 2 februari is de uitslag van de toets in de week van 8 t/m 13 februari bekend. De inschrijftermijn voor alle scholen loopt af op 19 februari. 

Wil je je aanmelden voor de toelatingstoets op 2 februari of 13 maart zonder het volledige inschrijfformulier in te vullen? Klik dan hier. (link volgt) 

Algemene maatregelen die bij elk bezoek aan de school gelden

  • Elke leerling neemt maximaal één ouder/verzorger mee.
  • Bezoekers reinigen bij binnenkomst van de school hun handen.
  • Tussen volwassenen houdt men 1,5 meter afstand.
  • Leerlingen houden 1,5 meter afstand tot volwassenen, m.u.v. de eigen ouder/verzorger.
  • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd.

Aanmelden

De aanmeldingsperiode start op zaterdag 6 februari 2021. Als je uiterlijk 19 februari 2021 bent aangemeld én een passend advies hebt, kun je gegarandeerd geplaatst worden. Jij en je ouders/verzorgers krijgen in de laatste week van maart bericht over de plaatsing. Als je je na 19 februari aanmeldt, krijgen jij en je ouders/verzorgers vanaf 1 april bericht over de plaatsing.