Kinderen

De kracht
van samen

samen zijn wij het Grotius

Daarom kiezen voor het Grotius!

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Dit is vast een bijzonder jaar voor jou. Opeens zit je in groep 8 en is het tijd om te kiezen. Het maakt niet uit welk advies je hebt gekregen, want wij bieden alle opleidingen aan. Op onze school kun je jezelf zijn en krijg je onderwijs dat bij jou past. We helpen je graag voorbereiden op de toekomst en brengen jouw talent tot bloei. Samenwerken met jou en je klasgenoten vinden we daarbij heel belangrijk. 

Jij en het Grotius

Nieuws

Een avondje cultuur voor 6 vwo

Vrijdag 12 oktober jl. hebben de leerlingen van vwo 6 in het kader van de les Nederlandse literatuur een toneelstuk bezocht: "Van de koele meren des doods" naar het boek van Frederik van Eeden. De roman werd eerst kort tijdens een les besproken. Het stuk werd gespeeld door het Nationaal Theater uit Den Haag; dus wij zijn met ons allen met de tram naar Den Haag getogen! Het gebouw van de Koninklijke Schouwburg maakte de avond al geslaagd natuurlijk, maar het stuk was zeker de moeite waard. Hoewel de roman van Van Eeden een overwegend somber beeld schetst van het leven van een jonge vrouw uit het fin de siècle, was het scenario niet al te zwaar. In die tijd werden de zgn. naturalistische romans geschreven die de psyche van een hoofdpersoon proberen te verklaren vanuit de gedachte dat de mens wordt bepaald door het milieu waarin hij wordt geboren, de tijd waarin hij leeft en de erfelijkheid. Het verhaal werd aardig langs de lijnen van de roman verteld: duidelijk zonder al te theatrale uitvallen, die bijvoorbeeld in de film die lang geleden naar het boek is gemaakt, wel zitten. Na afloop was er nog een drankje en een korte uitwisseling van meningen over het stuk; men was over het algemeen positief. Een enkeling vatte zijn oordeel samen met: interessant! Betty Mons, docent Nederlandse Literatuur

Lees meer »

Jet-Net op het Grotius

Sinds dit schooljaar werken NEN (Nederlands Normalisatie Netwerk) en het Grotius College in Delft samen. Een samenwerking die tot stand kwam dankzij Jet-Net. In Jet-Net/TechNet, hét jongeren- en technologienetwerk van Nederland, werken bedrijven en scholen samen om meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding. Onlangs is een contract hierover gesloten tussen het Nederlands Normalisatie Netwerk (NEN) en onze school. Docent Arthur Sieders is de grote kracht achter dit project. Er staat een leuk artikel over dit project in het blad Delft Business. Lezen??? Klik hier!  

Lees meer »

Europese dag op het Grotius

Op maandagochtend 2 juli jl. hingen in de aula van European Parliament Ambasssador School het Grotius College in Delft de Europese vlaggen uit. Alle derde klassen waren bij elkaar gekomen om aan verschillende workshops in het thema van de Europese Unie mee te doen. Het was de bedoeling dat de leerlingen inzien welke invloed de Europese Unie op hun levens heeft en hoe zij invloed op de Europese Unie kunnen hebben, nu al, of als ze later groot zijn. Van deze interessante dag is een verslag gemaakt door leerlinge Douchka Kipping. Klik hier om het verslag te lezen!

Lees meer »