Studium Generale

Studium Generale

Het Grotius College organiseert gedurende een schooljaar een aantal lezingen door (meestal) externe sprekers. Een Studium Generale is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw, voor medewerkers en ouders. Bij sommige onderwerpen zijn bepaalde leerlingen met een specifiek profiel verplicht aanwezig te zijn, dat wordt dan ook vermeld. De coördinatoren van de Studium Generale zijn mevrouw P. Broekhuizen en de heer N. van Schaik. Heb je ideeën voor onderwerpen? Stuur dan een e-mail naar: p.broekhuizen@grotiuscollege.nl of n.vanschaik@grotiuscollege.nl.
 

Schooljaar 2017-2018

Studium Generale: Nepal

Datum: woensdag 31 januari 2018
Aanvang: 19.30 uur(!), aula

Ook dit schooljaar is een aantal docenten en leerlingen op een fantastische reis naar Nepal geweest. Net als vorig jaar zullen zij over hun enerverende reis vertellen. Voor de leerlingen van V4 en V5 kan dit worden gebruikt in het kader van de Studium Generale, maar uiteraard zijn alle andere leerlingen en hun familie, vrienden en collega’s ook welkom. Ben je benieuwd naar hoe de Nepalreis is verlopen, dan is het zeker leuk om even langs te komen.

 

Studium Generale: Rabobank

Datum: dinsdag 21 november 2017
Aanvang: 13.30 uur, collegezaal

Op 21 november wordt een Studium Generale gehouden met als thema "Ondernemen". De presentatie wordt gegeven door twee medewerkers van de Rabobank, mevrouw Altunta en de heer Bruggerkamp(beiden accountmanager MKB). De SG is verplicht voor leerlingen van vwo 4 en havo 4 die Economie en M&O in hun pakket hebben.
Er zal specifiek ingegaan worden op het onderwerp: "de beoordeling en financiering van het ondernemingsplan van de startende ondernemer". Ideaal dus voor leerlingen die wel eigen baas willen zijn!
 

 

Studium Generale: Nina Ravenstijn

Datum: vrijdag 27 oktober 2017
Aanvang: 10.30 uur, collegezaal

Nina Ravestein houdt zich bezig met landschapsarchitectuur en stedenbouw. Ze is vorig jaar afgestudeerd als landschapsontwerper en werkt nu een jaar bij Plein06, een stedenbouw- en landschapsbureau in Rotterdam. Nina werkt aan projecten waar stad en land samenkomen. Het ontwerpen aan unieke openbare ruimtes die iets betekenen voor mens en natuur en bijdragen op ecologisch, sociaal en educatief vlak is haar uitgangspunt. De lezing is voor iedereen; van creatievelingen, techneuten, economen tot wereldverbeteraars. Voor leerlingen (en ouder(s) en docenten!) die van natuur houden tot leerlingen die van wolkenkrabbers en beton houden.