Jouw talent

Leerling

Opzoek naar X-tra uitdaging? Kies voor sport, theater, techniek of koor (per augustus 2018!)

Kosten

De kosten voor deelname aan een Grotius X-tra activiteit zijn € 250,- voor een heel schooljaar. Een leerling uit de onderbouw kan één plan kiezen. De lessen worden zowel op school als op andere locaties gehouden in Delft of directe omgeving. Meer weten? Lees hier de folder over Grotius X-tra.

Grotius X-tra

Onze school kent vier talentactiviteiten, bedoeld voor leerlingen in leerjaar 1, 2 en 3 die hun talenten willen inzetten op het gebied van zang, sport, theater of techniek: Grotius X-tra. 

Grotius X-tra koor (nieuw per augustus 2018!)

Houd je van zingen? Geef je dan op voor het Grotius koor. We gaan hiermee starten vanaf het schooljaar 2018-2019. Je hoeft echt niet super goed te zingen, als je het maar leuk vindt om je stem te gebruiken en met elkaar een koor te vormen!

Grotius X-tra Sport

Leerlingen die mee doen aan X-tra Sport maken kennis met verschillende sporten zoals roeien op de Schie, schaatsen, zwemmen, klimmen tegen een klimmuur, squash, tennis en windsurfen in Scheveningen. In blokken van ongeveer vier weken komen deze verschillende sporten aan bod. De bedoeling van deze lessen is om de leerlingen bekender te maken met en enthousiast te maken voor sporten die zij nog niet kennen en/of kunnen of waar ze nog niet zo veel van af weten. Sommige van deze onderdelen bieden wij aan binnen onze eigen school, maar vaak verzorgen externe gespecialiseerde trainers/coaches deze onderdelen. Het sportplan richt zich niet alleen op leerlingen die goed kunnen sporten, maar is er voor alle leerlingen die sporten en bewegen leuk vinden en hier extra tijd aan willen besteden. Naast het beoefenen is er ook extra aandacht voor andere vaardigheden die tijdens het sporten veel voorkomen zoals samenwerken, hulpverlenen, organiseren en leidinggeven.

Grotius X-tra Theater

De leerlingen werken aan een theatervoorstelling vol spel, beweging en dans. Een theater- en dansdocent geeft improvisatie-opdrachten en leert spel- en danstechnieken aan. Langzaam maar zeker wordt duidelijk waar de voorstelling over moet gaan; de leerlingen hebben inbreng hierin.
Na tien lessen van twee klokuren geeft de theatergroep een eerste presentatie. Daarna volgen nog eens tien lessen om scènes te maken en tot in de puntjes te repeteren. Daarna komt de uiteindelijke finale: een spetterende voorstelling. De rode loper kan dan uit!

Grotius X-tra Techniek

Tijdens Grotius X-tra Techniek duiken leerlingen samen in uitdagende en verrassende techniek vragen. Ze gaan zelf actief op zoek naar creatieve en nieuwe oplossingen waarvan zij denken dat ze belangrijk zijn en die mensen graag willen gebruiken. Onder begeleiding van Grotius leerlingen en studenten van de TU Delft ben je elke week bezig met techniek. Voor de invulling van de activiteiten werken we samen met het TU Science Center, Fablab, Mondriaan, Haagse Hogeschool en InHolland. Leerlingen leren omgaan met machines, materialen en licht & geluid. Ze zullen zich verwonderen over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een lichtontwerp of een product waarmee je een probleem oplost of heel veel nieuwe dingen mogelijk maakt. Ze verdiepen zich in de wereld van de toekomst!