Ons onderwijs

Grotius & de wereld

Op het Grotius sta je midden in de wereld. Je mailt en chat met leerlingen uit andere landen. Tijdens een studiereis of uitwisseling bezoek je andere landen en buitenlandse scholen voor voortgezet onderwijs. Zo word je een echte wereldburger!

Reizen met school

Als leerling van het Grotius maak je mooie reizen of ga je op uitwisseling. Zoals bijvoorbeeld naar Barcelona, een Engelstalige stad zoals York, Rochester of Dublin, of naar Duitsland of Finland. De bestemmingen kunnen wisselen. Tijdens een uitwisseling verblijf je bij gastgezinnen. Leerlingen van het gymnasium reizen naar Griekenland.

European Parliament School

De Europese Unie (EU) krijgt veel aandacht bij ons op school. Het Grotius College is European Parliament Ambassador School. Gemotiveerde leerlingen kunnen meedoen aan het Model European Parliament en het European Youth Parliament. Daar kruipen zij in de rol van een Europarlementariër. We brengen bezoeken aan Straatsburg en Brussel, waar de EU vergadert. En we houden jaarlijks een Europadag.

Unesco-school

Als Grotius College zijn wij onderdeel van een wereldwijd netwerk van Unesco-scholen. Unesco is de onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties (VN). Respect, duurzaamheid en samenwerken: dat zijn waarden die Unesco-scholen belangrijk vinden. Dat geldt ook voor het Grotius!

Dat wij een Unesco-school zijn, komt terug in verschillende activiteiten. Op onze school is een Gay Straight Alliance actief. Via deze groep komen wij op voor LHBTI-jongeren. Ook bouwen we samen met een Duitse school aan een basisschool in Nepal. Dit project wordt ieder jaar bezocht door een aantal bovenbouwleerlingen en docenten van het Grotius. Het geld wordt binnengebracht door middel van sponsoracties. Meer informatie over dit project is te vinden op de Facebookpagina Namaste Nepal Grotius.

Zo werken wij op het Grotius!