Ons onderwijs

Grotius & de wereld

Of je nu plannen hebt om later in het buitenland  te gaan wonen en werken of niet: het Grotius is de wereld in het klein en wij bereiden je voor op de wereld buiten het Grotius. Wij hebben aandacht en respect voor elkaar en mensen die we (nog) niet kennen.We bouwen aan jouw zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden om de wereld met een nieuwsgierige, open, empatische en tolerante houding tegemoet te treden. Op die manier kun jij een positieve bijdrage leveren aan jouw omgeving, hier in de buurt of ver hier vandaan.

Reizen met school

Als leerling van het Grotius heb je contact met leeftijdgenoten in het buitenland. Dat kan (moet nu zelfs) via digitale middelen, maar bij voorkeur gaan we met alle leerlingen minimaal één keer op reis naar het buitenland. Zoals bijvoorbeeld naar steden als Barcelona, York of Dublin, of naar landen als Duitsland, Frankrijk of Finland. De bestemmingen kunnen wisselen. Leerlingen van het gymnasium reizen naar Griekenland.

European Parliament School

De Europese Unie (EU) krijgt veel aandacht bij ons op school. Het Grotius College is European Parliament Ambassador School. Gemotiveerde leerlingen kunnen meedoen aan het Model European Parliament en het European Youth Parliament. Daar kruipen zij in de rol van een Europarlementariër. We brengen bezoeken aan Straatsburg en Brussel, waar de EU vergadert. En we houden jaarlijks een Europadag.

Unesco-school

Grotius College maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Unesco-scholen. Unesco is de onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties (VN). Respect, duurzaamheid en samenwerken: dat zijn waarden die Unesco-scholen belangrijk vinden. Dat geldt ook voor het Grotius!

Dat wij een Unesco-school zijn, komt terug in verschillende activiteiten. Op onze school is bijvoorbeeld een Gender and Sexuality Alliance  actief. Via deze groep komen wij op voor LHBTI+-jongeren. Ook bouwen we samen met een Duitse school aan een basisschool in Nepal. Dit project wordt ieder jaar bezocht door een aantal bovenbouwleerlingen en docenten van het Grotius. Het geld wordt binnengebracht door middel van sponsoracties. Meer informatie over dit project is te vinden op de Facebookpagina Namaste Nepal Grotius.

Zo werken wij op het Grotius!