Ons onderwijs

Mavo, havo en vwo op het Grotius

Op het Grotius College kun je kiezen uit mavo, havo en vwo. Op het vwo bieden wij zowel atheneum als gymnasium. Je kunt mavo, havo en vwo volgen op onze reguliere afdeling, maar ook op de Waldorfafdeling (vrijeschoolonderwijs). Ga je vwo doen en zoek je extra uitdaging? Dan is ons tweetalig vwo echt iets voor jou. Omdat wij veel verschillende niveaus bieden, is onze school de perfecte keuze als je wilt doorstromen naar een ander niveau.
 

Mavo

Kies je voor de mavo, dan begin je in een mavo/havo-brugklas. Onze brugklas duurt twee jaar. Wij helpen je om te groeien en om te ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen! Je mavo-diploma is een goede voorbereiding op het mbo. Met de juiste cijfers en vakken is het ook mogelijk om na je examen door te stromen naar de havo. Bijzonder aan onze mavo is het extra praktijkvak technisch design. Hier leer je onder ander programmeren en video’s maken. Ook leer je om kritisch te kijken naar jouw eigen online-gedrag. Je ontwikkelt jezelf als onderzoekende digitale wereldburger. Super gaaf!

Havo

Met een havo-advies kom je bij ons in een havo/vwo-brugklas. De brugklas duurt twee jaar, zodat je genoeg tijd hebt om te kijken welk niveau het beste bij je past. Onze betrokken docenten staan klaar om jou te begeleiden. Op het Grotius doe je examen in een breed vakkenpakket. Dat helpt jou om een passende vervolgopleiding te kiezen na de middelbare school. Je havo-opleiding is een goede voorbereiding op het hbo. Met de juiste cijfers en vakken is het ook mogelijk om na je examen door te stromen naar het vwo.

Vwo: atheneum en gymnasium

Heb je een vwo-advies? Dan kun je bij ons kiezen uit atheneum en gymnasium. Op het gymnasium krijg je Latijn en Grieks naast je andere vakken. Een van deze twee vakken is verplicht en kies je als examenvak. Op het vwo doen we veel onderzoek en werken we aan projecten. Zo leer jij een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je leert om zelf vragen te stellen bij een onderwerp. En natuurlijk om de antwoorden te vinden. De perfecte voorbereiding op een studie aan de universiteit!

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze middelbare school? Neem dan contact op met onze coördinator onderbouw dhr. A. Vermeer, a.vermeer@grotiuscollege.nl. Of kom naar onze open dag, infoavonden en meeloopdagen!