Ons onderwijs

Tweetalig vwo op het Grotius

Ben jij een enthousiaste, leergierige leerling met vwo-advies en ben jij op zoek naar meer uitdaging? Of vind je Engels een leuke taal en wil je goed voorbereid zijn op internationale (studie) omgeving? Dan is tweetalig onderwijs misschien iets voor jou!  

Je komt terecht bij een gezellige afdeling met docenten die bevoegd zijn om hun vak te geven in het Engels en met een internationale insteek.
Hierdoor word je extra goed voorbereid op vervolgstudies in het Engels of zelfs in het buitenland.

 

Grotius College

Taal en ontwikkeling 

In de onderbouw volg je ruim de helft van de vakken in het Engels. Hierdoor zal je Engels zich razendsnel ontwikkelen. Na de eerste drie jaar doe je een Cambridge Advanced of Cambridge Proficiency examen.  
 
In de bovenbouw doen tto-leerlingen de vakken Global Perspectives (A Level) en English Language and Literature (AS Level). Deze vakken zijn onderdeel van het curriculum van Cambridge International. Leerlingen die de certificaten van deze vakken hebben gehaald tonen daarmee aan dat zij in staat zijn in het Engels examen af te leggen in pre-academische vakken. 

Buitenschoolse activiteiten 

Engels leren doe je natuurlijk niet alleen in de schoolbanken. Je gaat dan ook op reis naar Engeland en Ierland. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals bijvoorbeeld de Junior Speaking Contest, de high tea, Phileas Fogg toneelworkshops en kun je samenkomen met je tto- schoolgenoten tijdens de tto-hangouts. 

Wat heb je nodig voor tweetalig onderwijs?

Als je graag tto wilt doen dan zijn een flinke portie motivatie en doorzettingsvermogen het belangrijkst. Naast een overtuigend vwo-advies. Als je je aanmeldt, zullen we een intakegesprekje met je voeren om samen te kijken of tto bij je past. 

Ticket to TTO 

Het is vanwege grote belangstelling op dit moment helaas niet meer mogelijk om je op te geven voor Ticket to TTO. We nodigen je graag uit om naar onze open dag of onze informatie avond te komen, waar we ook al jouw vragen over tto kunnen beantwoorden.

Kosten tto

Op het tto volg je extra lessen, je gaat op reis en doet extra examens. Voor deze activiteiten is een extra financiële bijdrage nodig. Meer informatie is hier te vinden.

Meer weten?

Wil je meer informatie over tto? Neem dan contact op met de coördinator tto, tto@grotiuscollege.nl. Lees hier de veelgestelde vragen. Of kom naar onze open dag, infoavonden en meeloopdagen! Of bekijk hier het filmpje over tto.