Actueel

Home | Actueel | Gastles Volt tijdens Maatschappijleer

Gastles Volt tijdens Maatschappijleer

8 november 2023

Op woensdag 8 november gaf Dianne Elsinga (nummer 20 op de kieslijst van Volt)een gastles over politiek aan vwo 4. Finn Heijns, leerling in vwo 6 en actief voor Volt, had Dianne hiervoor benaderd. 
Mevrouw Elsinga kende het Grotius al, want haar dochter had hier tto gedaan voordat het gezin naar India ging, enkele jaren geleden. 

Tijdens de les legde mevrouw Elsinga uit hoe haar ervaringen in India haar hadden gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en waarom zij in de politiek actief is. Ook legde ze uit waarom ze bewust heeft gekozen voor plaats 20 op de kieslijst van Volt. 
Mevrouw Elsinga had drie verschillende debatten georganiseerd, waarbij leerlingen met elkaar in discussie gingen over het wel of niet invoeren van een vleestaks, het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd naar 16 jaar en het correctief referendum.

Leerlingen complimenteerden mevrouw Elsinga over de respectvolle manier waarop zij sprak over partijen met andere standpunten dan Volt en dat zij goed luisterde naar de argumenten die leerlingen naar voren brachten.Mevrouw Elsinga vond het heel leuk om les te geven en overweegt zelfs om misschien docent te worden.

Volgende week worden de scholierenverkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden op het Grotius College. Alle leerlingen die maatschappijleer hebben, of al hebben gehad, mogen dan hun stem uitbrengen. De door leerlingen gemaakte verkiezingsposters zijn te zien in de gang. De leerling met mooiste of de meest originele poster wordt beloond met een fototaart.Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: