Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Leerlingbegeleiding

Leerlingbegeleiding op het Grotius


Op onze school voor voortgezet onderwijs krijg je aandacht en ondersteuning. Wij doen er alles aan jou te helpen je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Jij doet ertoe!

Mentor


De belangrijkste persoon die op de middelbare school voor jou klaarstaat, is je mentor. In klas 1 en 2 zie je je mentor meerdere keren per week, zowel voor vaklessen als mentoruren. Daardoor ken jij deze docent al snel heel goed. Dat geldt ook andersom: je mentor weet waar jouw sterke kanten liggen. En waar je misschien nog wat hulp bij nodig hebt.

Tijdens het mentoruur krijg je studieles. Daarin leer je van alles: hoe je je huiswerk kunt aanpakken, welke flexuren je het beste kunt kiezen en hoe je leert voor een toets. In je mentorklas praat je ook over hoe je met elkaar omgaat. Want ook dat vinden we belangrijk op het Grotius. Het mentoruur is een goed moment om een gesprekje aan te gaan met je mentor, als je ergens vragen over hebt. De rest van de klas werkt dan aan het huiswerk. Je mentor geeft jouw klas altijd ook een vakles, bijvoorbeeld geschiedenis of biologie. Omdat niet alle mentoren vijf dagen per week werken, krijg je het mentoruur soms van een andere vaste docent van jouw klas.

Decaan


De decaan helpt jou met je keuze voor een profiel (mavo, havo of vwo). Ook kan de decaan je helpen bij het kiezen voor een vervolgopleiding waar je na de middelbare school heen gaat. Mavo, havo en vwo/tto hebben elk een eigen decaan. Meer weten over ons decanaat? Klik dan hier.

Huiswerkbegeleiding


Lijkt het je lastig om zelf thuis je huiswerk te gaan maken? Dan ben je bij het Grotius aan het juiste adres. Op onze school maak je veel huiswerk namelijk al op school. Tijdens de flexuren heb je hier tijd voor. Zo ga je met geen of weinig huiswerk naar huis! Tijdens de flexuren zijn docenten aanwezig die jou kunnen helpen met onderwerpen die je lastig vindt. Ook kun je hulp krijgen van andere leerlingen. Dat is huiswerkbegeleiding op het Grotius! Je betaalt hier niets extra’s voor.

Extra zorg


Soms heeft een leerling extra begeleiding en zorg nodig. Dit kan allerlei redenen hebben. Op het Grotius College staan wij voor onze leerlingen klaar. Wij hebben hiervoor een zorgteam, dat bestaat uit professionals van binnen en buiten de school. Onze zorgcoördinator is mw. I. Blom, blo@grotiuscollege.nl. Onze remedial teacher is mw. E. Jansen, jae@grotiuscollege.nl. Weten welke ondersteuning het Grotius College precies kan bieden aan leerlingen in het voortgezet onderwijs? Lees dan ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP).

Ouder- en Jeugdsteunpunt VO Delflanden


Ouder- en Jeugdsteunpunt VO Delflanden

Heeft je kind hulp nodig op school? Heb je vragen over passend onderwijs? Wat zijn je rechten en bij wie kan je terecht? Met dit soort vragen kan je terecht bij het ouder- en jeugdsteunpunt van het Samenwerkingsverband VO Delflanden. Op de website van het ouder- en jeugdsteunpunt vind je het antwoord op heel veel vragen rondom passend onderwijs op het voortgezet onderwijs in onze regio. Kom je graag met iemand in contact die jou kan adviseren en met je mee kan denken? Dan kan je een contactformulier op de website invullen. Kijk voor meer informatie op de website van het Samenwerkingsverband VO Delflanden: Ouder- en Jeugdsteunpunt | SWVVO Delflanden (swvvo-delflanden.nl).Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: