Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Mavo, havo, vwo, gymnasium

Mavo, havo, atheneum of gymnasium op het Grotius


Op het Grotius College kun je kiezen uit mavo, havo en atheneum of gymnasium. Op het vwo bieden wij zowel atheneum als gymnasium. Ga je vwo doen en zoek je extra uitdaging? Dan is ons tweetalig vwo echt iets voor jou. Omdat wij veel verschillende niveaus bieden, is onze school de perfecte keuze als je wilt doorstromen naar een ander niveau.

Mavo


Met een mavo advies begin je in een mavo/havo-brugklas. Onze brugklas duurt twee jaar. Wij helpen je om te groeien en om te ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen! Je mavo-diploma is een goede voorbereiding op het mbo. Met de juiste cijfers en vakken is het ook mogelijk om na je examen door te stromen naar de havo. Bijzonder aan onze mavo is het extra praktijkvak technisch design. Bij Technisch Design leer je van alles over de digitale wereld; denk aan 3D-printen, programmeren, werken met robots en het ontwerpen van producten. Maar ook kijken we hoe je kunt weten of informatie op internet betrouwbaar is en leren we over mediawijsheid. Je ontwikkelt jezelf als onderzoekende digitale wereldburger. Super gaaf! Omdat je bij ons op de mavo standaard een extra vak krijgt, kun je na je diploma makkelijker instromen op de havo. 

Havo


Met een havo-advies kom je bij ons in een havo/vwo-brugklas. De brugklas duurt twee jaar, zodat je genoeg tijd hebt om te kijken welk niveau het beste bij je past. Onze betrokken docenten staan klaar om jou te begeleiden. Op het Grotius doe je examen in een breed vakkenpakket. Dat helpt jou om een passende vervolgopleiding te kiezen na de middelbare school. Je havo-opleiding is een goede voorbereiding op het hbo. Met de juiste cijfers en vakken is het ook mogelijk om na je examen door te stromen naar het vwo.

Vwo: atheneum en gymnasium


Heb je een vwo-advies? Dan kun je bij ons kiezen uit atheneum en gymnasium. Op het gymnasium krijg je Latijn en Grieks naast je andere vakken. Een van deze twee vakken is verplicht en kies je als examenvak. Op het vwo doen we veel onderzoek en werken we aan projecten. Zo leer jij een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je leert om zelf vragen te stellen bij een onderwerp. En natuurlijk om de antwoorden te vinden. De perfecte voorbereiding op een studie aan de universiteit! 

Grotius Gymnasium


Het Grotius heeft een rijke klassieke historie. Onze school is ontstaan uit de oude Latijnse school en was jarenlang het stedelijk Gymnasium Delft. 

Als enige school in Delft kun je op het Grotius college zowel in het Nederlandstalig vwo, als in het tweetalig onderwijs (TTO) een gymnasiumopleiding volgen. In de brugklas begin je met Latijn, vanaf de tweede klas komt daar Grieks bij. Vanaf de vierde klas kun je kiezen voor Griekse Taal en Cultuur (GTC) en/of Latijnse Taal en Cultuur (LTC). Naast het leren van de talen wordt er op het gymnasium ook aandacht besteed aan klassieke vorming: bouwkunst, beeldende kunst, filosofie, verhalengoed, theater, dagelijks leven en nog veel meer. Er is niet alleen bij de vakken Grieks en Latijn aandacht voor deze vorming, maar ook bij andere vakken zoals geschiedenis en tekenen. Je leert te zien hoe de Griekse en Romeinse cultuur nog steeds invloed hebben in de wereld om ons heen. 

Jaarlijks hebben we een gymnasiumdag en een decemberproject. Op de gymnasiumdag bezoeken we vaak een museum of archeologische plaats en verdiep je je bij het decemberproject in wisselende thema’s. In de vierde of vijfde klas ga je een culturele reis naar Griekenland beleven. Op deze reis bezoek je spraakmakende plekken zoals Athene, Delphi en Olympia. Voor de meeste gymnasiasten is dat het hoogtepunt van hun schooltijd. Wat het gymnasium op het Grotius college zo leuk maakt, is het warme, persoonlijke contact tussen de leerlingen onderling en tussen de leerlingen en docenten. 

Bekijk hier het filmpje over het gymnasium.

Meer weten?


Wil je meer informatie over onze middelbare school? Neem dan contact op met ons via aanmelden@grotiuscollege.nl. Of kom naar onze open dag, infoavonden en meeloopdagen! Bekijk hier al onze filmpjes of neem een kijkje in onze school. Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: