Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Grotius & de wereld

Grotius & de wereld


Of je nu plannen hebt om later in het buitenland te gaan wonen en werken of niet: het Grotius is de wereld in het klein en wij bereiden je voor op de wereld buiten het Grotius. Wij hebben aandacht en respect voor elkaar en mensen die we (nog) niet kennen.We bouwen aan jouw zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden om de wereld met een nieuwsgierige, open, empatische en tolerante houding tegemoet te treden. Op die manier kun jij een positieve bijdrage leveren aan jouw omgeving, hier in de buurt of ver hier vandaan.

Reizen met school


Als leerling van het Grotius heb je contact met leeftijdgenoten in het buitenland. Dat kan (moet nu zelfs) via digitale middelen, maar bij voorkeur gaan we met alle leerlingen minimaal één keer op reis naar het buitenland. Zoals bijvoorbeeld naar steden als Barcelona, York of Dublin, of naar landen als Duitsland, Frankrijk of Finland. De bestemmingen kunnen wisselen. Leerlingen van het gymnasium reizen naar Griekenland.

European Parliament School


De Europese Unie (EU) krijgt veel aandacht bij ons op school. Het Grotius College is European Parliament Ambassador School. Gemotiveerde leerlingen kunnen meedoen aan het Model European Parliament en het European Youth Parliament. Daar kruipen zij in de rol van een Europarlementariër. We brengen bezoeken aan Straatsburg en Brussel, waar de EU vergadert. En we houden jaarlijks een Europadag.

Keniawerkgroep


Met het Kenia-project willen we Grotius-leerlingen bekend maken met de onderwijssituatie in Kenia en een meisjesinternaat in Ukunda financieel ondersteunen. Het geld dat we inzamelen, dragen we af aan de Verkaart Foundation. Die stichting geeft al sinds 1992 financiële steun aan scholen in Zuid-Oost Kenia.
Inmiddels is er een Kenia-werkgroep met leerlingen en docenten die markten en andere evenementen organiseert.

In oktober reist een groep van 20 leerlingen en 2 docenten af naar het school project om daar intensief samen te werken met de leerlingen van de  Kingwede girls secondary school in Ukunda gedurende twee weken.
De keniawerkgroep organiseert acties ( oa een sponsorloop ) die tot doel hebben om 20 leerlingen van de Keniaanse school een jaar lang onderdak en onderwijs te bieden.

 

 

 

Unesco-school


Grotius College maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Unesco-scholen. Unesco is de onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties (VN). Respect, duurzaamheid en samenwerken: dat zijn waarden die Unesco-scholen belangrijk vinden. Dat geldt ook voor het Grotius!

Dat wij een Unesco-school zijn, komt terug in verschillende activiteiten. Op onze school is bijvoorbeeld een Gender and Sexuality Alliance  actief. Via deze groep komen wij op voor LHBTI+-jongeren. Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: