Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Kunst, sport en scienceklas

Kunstklas


Voor de leerlingen die het leuk vinden creatief bezig te zijn, hebben we de kunstklas! In de kunstklas krijgen ze in verschillende modules les in tekenen, muziek en drama en dan wel in de breedste zin van het woord. Denk onder andere aan 3D-printen, grafische vormgeving of het maken van een film. Op diverse momenten ga je aan de wereld tonen wat je hebt gecreëerd. Dat kan zijn op een open podium, op een expositie of in een theaterproductie.

Sportklas


Voor de leerlingen die van bewegen en jezelf uitdagen houden, hebben we de sportklas. Leerlingen krijgen extra sportlessen met leerlingen uit verschillende klassen. Zo leren ze naast sporten ook nog eens andere leerlingen kennen. In de sportklas doen ze meer extreme sporten en gaan ze een stap verder dan de reguliere lichamelijke opvoedingslessen.

Scienceklas


Vanaf schoooljaar 2023-2024 hebben wij de scienceklas. In de Scienceklas ga je met dingen die eigenlijk in de bètavakken thuis zouden horen aan de slag. Denk hier aan sterrenkunde waar we 's nachts door een telescoop gaan turen, of het tuinproject waar we gaan proberen ons eigen voedsel te verbouwen. Heb je weleens zo’n tafel zien staan die van alleen touwtjes aan elkaar hing?
Ook bekijken we diverse duurzaamheidsprojecten zoals de zandmotor, en ga je in de brugklas al met scheikunde aan de slag.
Het allerbelangrijkste is dat jij kan ontdekken wat je wil. Heb je al ideeën voor je eigen ontdekkingsreis?

Wat is dan het verschil met WON?
WON is curriculum (van WON en de vakken zelf) gedreven en gaat alle wetenschappelijke disciplines langs, terwijl de Scienceklas gedreven is door de nieuwsgierigheid van de leerlingen en bij beta blijft.Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: