Actueel

Home | Actueel | Grotius College in actie voor Kenia!

Grotius College in actie voor Kenia!

6 april 2023

Veel hardloopkilometers, nóg meer zweetdruppels en massale steun voor het goede doel: leerlingen van het Grotius College kwamen op 28 maart in actie voor Kenia. De school steunt sinds dit schooljaar een scholenproject voor meisjes. Bij de sponsorloop op het Grotius College werd een recordbedrag van €10.500 opgehaald (mits alle sponsors hun beloofde sponsorbedrag ook daadwerkelijk betalen), geheel bestemd om meisjes in Kenia de kans te geven om naar school te gaan.

Vanwege de regenval had de organisatie van de sponsorloop in plaats van het sportveld een - grotere - ronde om de school uitgezet. Elke leerling kreeg een half uur tijd om zoveel mogelijk rondes (en dus geld) bij elkaar te lopen. Grotius-leerlingen van de Kenia-werkgroep zorgden voor de stempelposten, aanmoedigingen onderweg en limonade na afloop.

In oktober reist een groep van twintig Grotius-leeringen - onder begeleiding van docenten - naar Kenia. De leerlingen zullen een meisjesinternaat in Ukunda bezoeken en ervaringen uitwisselen. Het meisjesinternaat wordt gesteund door de Verkaart Foundation. De stichting geeft al sinds 1992 financiële steun aan scholen in Zuid-Oost Kenia. 

Voor meisjes in Kenia is het niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. De Verkaart Foundation wil kansen bieden voor een betere toekomst: voor 500 euro kan een meisje een jaar lang onderwijs en onderdak krijgen. 

Meer info over de Verkaart Foundation: 

www.verkaartfoundation.com Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: