Actueel

Home | Actueel | MEP’ers van het Grotius College

MEP’ers van het Grotius College

9 februari 2024

Van woensdag 7 februari tot vrijdag 9 februari gingen zeven leerlingen van vwo 4 en twee van vwo 5 vroeg uit de veren om de trein naar Den Haag te halen. Ze verzamelden zich namelijk om 8:30 uur op het Provinciehuis voor hun deelname aan de regionale conferentie van het MEP (Model European Parliament). 

De dagen zijn gevuld met felle debatten over de onderwerpen landbouw, economie, consumentenbescherming, werkgelegenheid, defensie en milieu. De Grotius-leerlingen uit vwo 4 vertegenwoordigden het land Zweden en moesten met tien andere landen (en dus andere scholen) resoluties opstellen over diverse probleemstellingen. De resoluties, met daarin oplossingen voor de problemen, worden vrijdag gepresenteerd in de Statenzaal. Er zal dan ook gestemd worden over het aannemen van de resoluties.

De leerlingen uit vwo 5 deden vorig jaar mee aan de regionale conferentie en waren toen uitgekozen om mee te doen met MEP Nationaal. Zij zijn nu voorzitter van een commissie en hoofdredacteur van het persteam. 

Bij het MEP is het niet alleen maar hard werken. Tussen de vergaderingen door kletsen de leerlingen bij en maken ze kennis met elkaar. Soms is er tijdens de vergaderingen zelfs genoeg tijd voor een potje galgje. Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: