Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Tweetalig vwo

Tweetalig vwo op het Grotius


Heb jij een echte talenknobbel met een vwo-advies en houd jij van extra uitdaging?

Kies dan voor het tweetalig onderwijs (tto) bij het Grotius College. Om je Engels razendsnel te ontwikkelen, krijg je in de onderbouw de helft van je vakken in het Engels. In de bovenbouw ga je aan de slag om je Cambridge certificaat te behalen. Om je geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen, gaan we op reis naar Engeland en Ierland. Daarnaast zijn er een heleboel activiteiten die we doen met de tto-afdeling. Voor tto moet je erg gemotiveerd zijn, daarom voeren we vooraf een intakegesprek om toegelaten te worden.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan een dagje meelopen om te kijken of het bij je past!

Taal en ontwikkeling


In de onderbouw volg je ruim de helft van de vakken in het Engels. Hierdoor zal je Engels zich razendsnel ontwikkelen. Na de eerste drie jaar doe je een Cambridge Advanced of Cambridge Proficiency examen.  
 
In de bovenbouw doen tto-leerlingen de vakken Global Perspectives (A Level) en English Language and Literature (AS Level). Deze vakken zijn onderdeel van het curriculum van Cambridge International. Leerlingen die de certificaten van deze vakken hebben gehaald tonen daarmee aan dat zij in staat zijn in het Engels examen af te leggen in pre-academische vakken. 

Buitenschoolse activiteiten


Engels leren doe je natuurlijk niet alleen in de schoolbanken. Je gaat dan ook op reis naar Engeland en Ierland. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals bijvoorbeeld de Junior Speaking Contest, de high tea, Phileas Fogg toneelworkshops en kun je samenkomen met je tto- schoolgenoten tijdens de tto-hangouts. 

Wat heb je nodig voor tweetalig onderwijs?


Als je graag tto wilt doen dan zijn een flinke portie motivatie en doorzettingsvermogen het belangrijkst. Naast een overtuigend vwo-advies. Als je je aanmeldt, zullen we een intakegesprekje met je voeren om samen te kijken of tto bij je past. 

Ticket to TTO 
Vanaf september 2022 kunnen de dan groep 7/8-leerlingen zich inschrijven voor ticket to TTO. 

Kosten tto
Op het tto volg je extra lessen, je gaat op reis en doet extra examens. Voor deze activiteiten is een extra financiële bijdrage nodig. Meer informatie is hier te vinden.

Meer weten?


Wil je meer informatie over tto? Neem dan contact op met de coördinator tto, tto@grotiuscollege.nl. Lees hier de veelgestelde vragen. Of kom naar onze open dag, infoavonden en meeloopdagen! Of bekijk hier het filmpje over tto. Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: