Ons onderwijs

Home | Ons onderwijs | Tweetalig vwo

Tweetalig vwo op het Grotius


Heb jij een echte talenknobbel met een vwo-advies en houd jij van extra uitdaging?

Kies dan voor het tweetalig onderwijs (tto) bij het Grotius College. Om je Engels razendsnel te ontwikkelen, krijg je in de onderbouw de helft van je vakken in het Engels. In de bovenbouw ga je aan de slag om je Cambridge certificaat te behalen. Om je geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen, gaan we op reis naar Engeland en Ierland. Daarnaast zijn er een heleboel activiteiten die we doen met de tto-afdeling. Voor tto moet je erg gemotiveerd zijn, daarom voeren we vooraf een intakegesprek om toegelaten te worden.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan een dagje meelopen om te kijken of het bij je past!

Taal en ontwikkeling


In de onderbouw volg je ruim de helft van de vakken in het Engels. Hierdoor zal je Engels zich razendsnel ontwikkelen. Na de eerste drie jaar doe je een Cambridge Advanced of Cambridge Proficiency examen.  
 
In de bovenbouw doen tto-leerlingen de vakken Global Perspectives (A Level) en English Language and Literature (AS Level). Deze vakken zijn onderdeel van het curriculum van Cambridge International. Leerlingen die de certificaten van deze vakken hebben gehaald tonen daarmee aan dat zij in staat zijn in het Engels examen af te leggen in pre-academische vakken. 

Buitenschoolse activiteiten


Engels leren doe je natuurlijk niet alleen in de schoolbanken. Je gaat dan ook op reis naar Engeland en Ierland. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals bijvoorbeeld de Junior Speaking Contest, de high tea, Phileas Fogg toneelworkshops en kun je samenkomen met je tto- schoolgenoten tijdens de tto-hangouts. 

Wat heb je nodig voor tweetalig onderwijs?


Om TTO met succes te kunnen doorlopen heeft een leerling vwo niveau nodig, dus een vwo advies. Wij realiseren ons dat er basisscholen zijn die enkel gemengde adviezen geven. Wanneer uw kind een havo/vwo advies heeft gekregen wordt er contact opgenomen met de basisschool om te onderzoeken of uw kind vwo niveau aan kan. Andere gegevens zoals voorgaande cito uitslagen kunnen hierbij ook gebruikt worden. Eventueel kan er een toets afgenomen worden om het niveau vast te stellen.

Ticket to TTO 
Vanaf september 2022 kunnen de dan groep 7/8-leerlingen zich inschrijven voor ticket to TTO. 

Kosten tto
Op het tto volg je extra lessen, je gaat op reis en doet extra examens. Voor deze activiteiten is een extra vrijwillige financiële bijdrage nodig. 

De vrijwillige ouderbijdrage is €300,- excl reizen en examenkosten. 

Meer weten?


Wil je meer informatie over tto? Neem dan contact op met de coördinator tto, tto@grotiuscollege.nl. Lees hier de veelgestelde vragen. Of kom naar onze open dag, infoavonden en meeloopdagen! Of bekijk hier het filmpje over tto. Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: