Actueel

Home | Actueel | Eerste certificaten Cambridge International uitgereikt

Eerste certificaten Cambridge International uitgereikt

30 november 2022

Vorige week heeft de eerste groep leerlingen van het tweetalig vwo een internationaal certificaat gekregen voor twee extra vakken, Global Perspectives & Research en Language and Literature in English.

Er is voor de bovenbouw gekozen voor deze vakken van Cambridge Assessment International Education, omdat leerlingen dan niet alleen voortborduren op hun goede kennis van het Engels na de eerste drie tweetalig onderwijs, maar ook in het Engels, op het hoogste pre-academische niveau (A Level), onderzoeken, presenteren, samenwerken, verschillende soorten teksten schrijven over en reflecteren op (zelf gekozen) globale onderwerpen. Hiermee wordt  leerlingen extra uitdaging geboden en kunnen zij zich verdiepen in onderwerpen die buiten het reguliere curriculum vallen en goed aansluiten bij hun interesses.
 
De examens zijn afgelegd aan het einde van vwo5, waarmee de leerlingen in de vijfde hun tweetalige opleiding hebben afgerond. Nu, in vwo 6, hebben zij extra tijd hebben om zich voor te bereiden op het vwo-eindexamen, hun vervolgstudie of gap year of om deel te nemen aan pre-university programma's. Via het vak Global Perspectives & Research is ok het  profielwerkstuk al in vwo5 afgerond. 
 
De huidige groep leerlingen in tweetalig vwo 5 gaat in mei ook al vwo-eindexamen Engels doen.
 
Klik hier voor meer informatie over tweetalig onderwijs op het Grotius College.
Of kom langs op onze informatieavond op 19 januari van 19.00-20.30 uur. Tijdens deze informatieavond vertellen wij alles over het TTO op het Grotius College. Er is een leerlingen -en ouderpanel aanwezig en er zijn proeflesjes die leerlingen kunnen volgen. 


Juniusstraat 8, 2625 XZ Delft
Telefoon: 015-8 000 000
E-mail: info@grotiuscollege.nl

Volg ons op: